Logo De Meestoof

Opening tentoonstelling
'75 jaar bevrijding van Tholen'

Burgemeester Van de Velde opende afgelopen zaterdag onze tentoonstelling '75 jaar bevrijding van Tholen'. Alle genodigden kregen gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Enkele doedelzakspelers zorgden voor een vrolijke noot.

Bekijk de filmbeelden van de opening door op onderstaande afbeelding te klikken.
Filmpje-Meestoof
Elke ruimte in het hoofdgebouw van het museum besteed aandacht aan een ander thema. Zo wordt het verhaal van de opgeblazen Thoolse brug verteld. Hoe het was om wakker te worden in een land in oorlog? En hoe was het om te overleven in bezettingstijd en wat was de impact van de inundatie en evacuatie op Tholenaren? Ook is een ruimte ingericht die aandacht besteed aan de slachtoffers en de helden van de oorlog. Bijzonder is de onderduikplaats die op zolder achter een boekenkast is gemaakt.

In één van de bijgebouwen is een interview van journalist Kees Slager met twee oudere Thoolse inwoners te zien. Zij vertellen hoe zij de oorlog doormaakten.

Bewegende videobeelden bevrijding Tholen-stad

Tijdens de bevrijding van Tholen-stad zijn unieke, bewegende beelden gemaakt die in 2017 zijn gerestaureerd. Uiteraard zijn onder andere deze beelden op de expositie te bekijken. Bekijk een preview door op onderstaande afbeelding te klikken.
Youtube
facebook twitter instagram 
MailPoet