Logo De Meestoof

Thoolse Streekproductenveiling
gaat weer van start

De Thoolse Streekproductenveiling is inmiddels een echte Thoolse zomertraditie. Vanaf woensdag 3 juli is het weer zover: sla zelf de lekkerste Thoolse streekproducten af op de veilingklok.

In de maanden juli en augustus veilen we iedere woensdag om 11.00 uur en 14.00 uur.
Voor groepen van meer dan 20 personen veilen we op aanvraag.

Producenten en leveranciers van Tholen en uit Zeeland zorgen iedere week voor verse en lekkere seizoens-groenten en -fruit, waaronder aardappelen, aardbeien, kersen en appels.Ook heerlijke zilte streekproducten zoals lamsoren en zeekraal komen aan bod. Daarnaast worden ook echte Thoolse vis, eieren, kasproducten, koekjes, Zeeuwse babbelaars, mosterd en bloemen uit de streek geveild door de veilingmeester.
Veiling
Likeur
Veilingklok
Keuren

Hoe maakte Tholen de Tweede Wereldoorlog
en bevrijding door?

Een bezoek aan de veiling is niet compleet zonder een bezoek aan ons streekmuseum. Dit jaar staat 75 jaar bevrijding van Tholen centraal. T/m 31 oktober 2019 vertellen wij hoe Tholen de Tweede Wereldoorlog doormaakte; van het verhaal van de opgeblazen Thoolse brug, het overleven in bezettingstijd, de inundatie en evacuatie.

In de maanden juli en augustus is ons museum al vanaf 13.30 uur geopend.
Enkele Thoolse ooggetuigen vertellen op film hoe de oorlog en inundatie van 1944 voor hen verliep. Bekijk enkele fragmenten uit het interview met mevrouw Heijboer in onderstaand filmpje (klik op de afbeelding). Het gehele interview kunt u bekijken op onze wisselexpositie.
Youtube_interview
facebook twitter instagram 
MailPoet