Logo De Meestoof

Update vanaf de bouwplaats

De officiële heropening van ons museum en de opening van het museumseizoen 2020 die gepland stonden voor half april, zijn door de coronacrisis uitgesteld tot een nader vast te stellen datum. Ondanks alles gaat de verbouwing van het museum gewoon door. Graag geven wij u een update.
Streekmuseum De Meestoof verbouwing (4)
Voorkant musuem
dak1
Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. Hier kunnen we gasten ontvangen voor een kopje koffie of thee en presentaties.
Nieuwsbrief april 2020 (5)
De balie in aanbouw
Nieuwsbrief april 2020 (6)
Het plafond van het atrium is voorzien van rode meekrapverf.
Nieuwsbrief april 2020 (3)
De schoolschuur vormt één geheel met het atrium.
Nieuwsbrief april 2020 (1)
Nieuwsbrief april 2020 (2)
In de werkplaats is dagelijks vrijwilliger Hans Kats bezig om van de verroeste landbouwwerktuigen weer juweeltjes te maken. Ook de hondenkar krijgt een opknapbeurt.

Tijdens de verbouwing houden wij een bouwjournaal bij. Klik op onderstaande knop voor alle verslagen.

Wisseltentoonstelling 2020:
75 jaar Eendrachtbode

Dit jaar viert de Eendrachtbode haar 75-jarig jubileum. Al die jaren doet de krant verslag van de gebeurtenissen op Tholen en Sint-Philipsland. Van 1944 tot heden. Acht decennia lang. Reden voor Streekmuseum De Meestoof om hier in seizoen 2020 een expositie aan te wijden.

I.v.m. het corona-virus kon de geplande opening half april niet doorgaan. Houd onze website en social media-kanalen in de gaten voor informatie over de opening van de tentoonstelling.

Uw bijdrage is onmisbaar!

Sinds u lid bent van onze vereniging ontvangt u jaarlijks een acceptgirokaart met het verzoek uw lidmaatschapsgeld te voldoen. Misschien vraagt u zich weleens af of uw bijdrage geen druppel op een gloeiende plaat is. Wij kunnen u verzekeren: uw bijdrage is van wezenlijk belang!

Onze vereniging telt ruim 500 leden die ieder 15 euro lidmaatschap betalen. Reken maar dat uw bedrage een substantieel deel uitmaakt van onze inkomsten! Daarnaast is er ook een groot aantal leden dat meer overmaakt dan de verplichte bijdrage. Jaarlijks levert dat nog eens 1.000 euro extra op.

Wat doen we met uw bijdrage?
De collectie moet het hele jaar door op een vereiste temperatuur blijven. Dit resulteert jaarlijks in een hoge energierekening. Daarnaast zijn er onze jaarlijkse wisseltentoonstellingen. Juist dit is één van onze sterke punten waarmee we ons onderscheiden van andere musea. Feit is wel dat dit, naast talloze vrijwilligersuren, ook extra geld kost. Het lukt ons ieder jaar weer het museumjaar met een positief saldo af te sluiten. Uw bijdrage is hiervoor onmisbaar. Kunnen we ook dit jaar weer op uw steun rekenen?
facebook twitter instagram 
MailPoet