Logo De Meestoof

Officiële opening nieuwbouw en wisseltentoonstelling

Met de onthulling van het spiksplinternieuwe naambord bij de ingang van ons museum opende Han Polman, Zeeuwse commissaris van de Koning, afgelopen zaterdag onze nieuwbouw en wisseltentoonstelling over 75 jaar Eendrachtbode.
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (9)
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (11)
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (8)
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (15)
Naast de commissaris hielden onze voorzitter Arie van der Zwan en voorzitter van de bouwcommissie, Leo Walpot, een toespraak. Na het officiële gedeelte was er uiteraard gelegenheid om de expositie te bewonderen. I.v.m. de corona-maatregelen konden helaas maar 30 personen de opening bijwonen.

Onderstaand verslag van Omroep Tholen geeft een mooi beeld van de feestelijke bijeenkomst. Aan het eind van het filmpje vertelt Han Polman hoe hij zijn bezoek aan De Meestoof heeft ervaren.
Verslag-Omroep-Tholen

Bezoek onze wisseltentoonstelling: een feest van herkenning!

Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (2)
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (7)
75 jaar Eendrachtbode expositie (2)
Opening seizoen Streekmuseum De Meestoof Sint-Annaland (5)
Onze wisseltentoonstelling over 75 jaar Eendrachtbode is een feest van herkenning. Opvallende verhalen uit de afgelopen decennia worden met behulp van aansprekende voorwerpen tot leven gebracht. Zo leende wielrenster Keetie van Oosten-Hage haar fiets aan De Meestoof uit en zijn enkele gouden munten te zien die bij graafwerkzaamheden in Sint-Annaland werden gevonden. Het is zomaar een greep uit de vele gebeurtenissen op de eilanden Tholen en Sint Philipsland waar de Eendrachtbode uitgebreid verslag van deed.

Meer informatie over deze bijzondere wisseltentoonstelling vindt u op onze website.

Vooraf reserveren is noodzakelijk

U dient uw bezoek aan De Meestoof vooraf te reserveren. Er mogen tegelijkertijd namelijk maximaal 30 personen naar binnen. Reserveren voor uw bezoek kan eenvoudig online via onderstaande knop. Op onze website leest u ook hoe wij ervoor zorgen dat uw bezoek aan ons museum veilig verloopt.
facebook twitter instagram 
MailPoet