Logo De Meestoof

Neem een kijkje in de catacomben van
Streekmuseum De Meestoof

Op zaterdag 9 maart krijgt u de kans om achter de schermen te kijken bij ons museum. Deze dag stellen wij de depots open waarin de collectie van het museum te zien is. Op dit moment zijn onze vrijwilligers hard aan het werk om onze nieuwe tentoonstelling op te bouwen. Dit jaar staat 75 jaar bevrijding van het eiland Tholen centraal. Wilt u zien wat er komt kijken bij het opbouwen van een tentoonstelling? Kom dan naar onze open dag. Deze duurt van 10.00 t/m 16.00 uur.
Streekmuseum De Meestoof wordt gerund door gepassioneerde vrijwilligers. Zonder hen zijn wij nergens! Zij zijn het hele jaar in de weer om het museum in goede conditie te houden, onze collectie nog verder uit te breiden en zo mooi mogelijk te presenteren.
Vrijwilligers
De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers gaat de laatste jaren omhoog. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe mensen met verfrissende ideeën en een hoop energie. Samen zijn we in staat om ook in de toekomst de mooie geschiedenis van de eilanden Tholen en Sint Philipsland over te dragen aan de jonge generatie Tholenaren.

Kom naar onze open dag op 9 maart. Wij vertellen u dan graag waarom ook u bij onze vrijwilligers aan zou moeten sluiten. Lees op onze website naar welke expertises wij op zoek zijn en maak kennis met onze vrijwilligers.
Wisseltentoonstelling 2019

‘75 jaar bevrijding’

Op 30 oktober a.s. is het 75 jaar geleden dat het eiland Tholen bevrijd werd. Reden voor Streekmuseum De Meestoof om hier een expositie over in te richten. Van 6 april t/m 31 oktober 2019 vertellen wij hoe Tholen de Tweede Wereldoorlog doormaakte; van het verhaal van de opgeblazen Thoolse brug, het overleven in bezettingstijd, de inundatie en evacuatie.
2e wereldoorlog
Bij de tentoonstelling verschijnt een boekje dat gemaakt is op basis van de oorlogsherinneringen van A. J. Smits uit Stavenisse en anderen.
facebook twitter instagram
MailPoet