Logo De Meestoof

Tentoonstelling
Tholen 75 jaar geleden bevrijd

In 2019 brengt Streekmuseum De Meestoof een grote tentoonstelling om 75 jaar bevrijding te herdenken. Een voorproefje hiervan is deze laatste weken van december in het Thoolse stadhuis te zien. Naast bijzondere prenten en aquarellen zijn diverse unieke filmbeelden van de bevrijding van Tholen te zien.
Filmpje

De prenten en aquarellen zijn gemaakt door kunstenaars die in het Canadese leger waren ingelijfd en de verrichtingen van het leger vast hebben gelegd. Kunstenaar Ogilvie was één van hen. Hij legde vast hoe de eerste Canadese verkenningseenheid doorstootte naar Tholen.

De Thoolse fotograaf en filmer Willem Cornelissen heeft de Thoolse bevrijding op film vastgelegd. Deze unieke filmbeelden zijn door de gemeente Tholen gerestaureerd en daardoor van zeer goede kwaliteit. Ze laten niet alleen de bevrijding, maar ook de gedwongen evacuatie (met uitzondering van de bevolking van de stad Tholen) en daarop volgende inundatie zien.

Data en openingstijden

  • 19 t/m 22 december van 14.00-16.30 uur
  • Zaterdag 23 december van 11.00-15.30 uur
  • 27-29 december van 14.00-16.30 uur
  • Zaterdag 30 december van 11.00-15.30 uur

De toegang is vrij. Een bijdrage aan De Meestoof is uiteraard welkom.

Expositie van Thoolse kunstenaars
tijdens de kerstvakantie

Expositie van Thoolse kunstenaars in De Meestoof
Rondom de kerstdagen en oud en nieuw is er in ons museum een expositie van Thoolse kunstenaars. Zo’n 12 kunstenaars laten hun werk zien. De meeste van de 75 getoonde werken zijn tevens te koop. De expositie toont onder andere keramiek en schilderijen.
facebook twitter instagram
MailPoet