Logo De Meestoof

Opening expositie ‘Gloeiende Glazuren’

Voor de opening van de expositie ‘Gloeiend Glazuren’ zijn naast de leden van ons museum ook diverse speciale gasten uitgenodigd. Zo is een wethouder van de gemeente Epe met een delegatie aanwezig, de kleinkinderen en leerlingen van Chris Lanooy en de hoofdconservator van het Glasmuseum in Leerdam. Wij zijn erg blij met hun komst!
Chris-Lanooy-1
Onze wisselexpositie is van 7 april t/m eind oktober te zien en wordt zaterdagochtend 7 april geopend door Rob Driessen, bekend van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. Namens de gemeente Tholen zijn burgemeester Van de Velde en wethouder van Dis aanwezig.

Bijzondere stukken
Voor deze expositie zijn naast bruiklenen van de familie Lanooy, ook stukken van het Glasmuseum in Leerdam, de Stichting Jan Six in Amsterdam, het Bremmerhuis in Den Haag, de kunsthandel en verzamelaars uit het gehele land te zien.

Voor het eerst worden in Streekmuseum De Meestoof het interieur van het glazuurlaboratorium, de toonzaal en de oven van Chris Lanooy getoond. Daarbij zijn ook een aantal bijzondere werken, die in het verleden op exposities in Art-Deco in Parijs, Stedelijk Museum Amsterdam, toonzaal Kleykamp Den Haag en biënnale Milaan hebben gestaan.

Brochure
Bij de tentoonstelling brengt De Meestoof een begeleidende brochure uit met daarin alle aspecten van Lanooy’s veelzijdig kunstenaarschap en zijn betekenis voor moderne keramisten. Het boekje is voor vijftien euro te koop in de museumshop.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor aanvullende informatie contact op met samensteller van de expositie Willem Heijbroek via heijbroek@zeelandnet.nl of 0166-602882.
MailPoet