Logo De Meestoof

Feestelijke opening
expositie 'Gloeiende glazuren'

Afgelopen zaterdag 7 april is onze expositie ‘Gloeiende Glazuren’ geopend. In de expositie staat het werk - keramiek, glaskunst en schilderijen - van kunstenaar Chris Lanooy centraal. Lanooy werd in 1881 geboren in Sint-Annaland. ‘Gloeiende Glazuren’ is de grootste expositie tot nu toe over Lanooy en zijn werk.
Opening
Tijdens de opening in dorpshuis De Wellevaete gaf Rob Driessen, bekend van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch, een toelichting op het werk van Lanooy. Ook Ed de Graaf, voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse Musea, sprak de 120 aanwezigen toe.

De expositie is samengesteld door Willem Heijbroek uit Tholen. Hij vertelde over de belangrijke rol die de internationaal bekende keramist en glaskunstenaar heeft gespeeld op het gebied van keramische technieken met experimentele glazuren die hun oorsprong vinden in Oost-Aziatische landen. Aansluitend bij de expositie stelde Heijbroek een begeleidende boekje op. Het boekje is te koop in de museumwinkel van De Meestoof.

Een kleindochter van Lanooy heeft belangrijke stukken uit de nalatenschap aan De Meestoof geschonken. Daarnaast zijn diverse stukken uit het Nationaal Glasmuseum in Leerdam te zien.

De expositie is t/m eind oktober te zien in De Meestoof, Bierensstraat 6 in Sint-Annaland. Dinsdag t/m zaterdag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Opening-expositie-Gloeiende-Glazuren-13
6
Opening-expositie-Gloeiende-Glazuren-17
Opening-expositie-Gloeiende-Glazuren-12
Opening-expositie-Gloeiende-Glazuren-8
Opening-expositie-Gloeiende-Glazuren-14
facebook twitter instagram
MailPoet