Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 9:55Sorry, wij zijn nu gesloten

Jubileum-viering

Op zaterdag 1 april ontvingen het bestuur en haar vrijwilligers 150 genodigden tijdens de bijeenkomst in de kerk van de Hervormde Gemeente in Sint-Annaland.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werden toespraken gehouden door Han Moerland – voorzitter van het bestuur van het museum, Han Polman – commissaris van de Koning in Zeeland en Marleen Sijbers – burgemeester van de Gemeente Tholen.

Ook trad het koor Kir Royal – dat voor deze gelegenheid was uitgebreid met enkele vrijwilligers van het museum – twee keer op en als afsluiting zongen de kinderen van het Casembrood-kinderkoor een speciaal Meestoof-lied.

Het gehele programma werd geopend door Luizter met hun Luizterverhaal over de geschiedenis van het museum, dat deels werd verteld en deels werd gezongen.

Burgemeester Sijbers benadrukte in haar toespraak het belang van het museum in het licht van recreatie en toerisme voor de gemeente Tholen en zij besloot haar toespraak met de volgende oproep: “Gun het jezelf om te recreëren in je eigen gemeente, neem je gasten eens mee, durf zelf een toerist te zijn en bezoek ons eigen streekmuseum, het zal u zeker verrassen!”

Na deze bijeenkomst gingen alle genodigden naar het Museum waar bij de voormalige hoofdingang een kunstwerk werd onthuld dat gemaakt is door onze beide smeden Harry de Rond en Ger van Dijk.

In de tuin van het museum konden de genodigden nog een drankje en een hapje nuttigen alvorens zij in kleinere groepen een rondleiding kregen door het museum.

Foto’s met dank aan Rien Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *