In ons museum is de Reimerswaalcollectie opgenomen. Deze collectie bestaat uit voorwerpen die gevonden zijn in het verdronken land van Zuid-Beveland. Dit land ging in 1531 na de St.-Felixvloed verloren.
De stad Reimerswaal lag in de middeleeuwen hemelsbreed maar drie kilometer van de stad Tholen verwijderd. Er was een veerverbinding tussen de steden. Bij de vloeden van 1530 en 1532 gingen de stad, het Slot Lodijke en nog 17 dorpen en gehuchten verloren.
Uit de schorren en de slikken in de Oosterschelde zijn veel vroegere resten tevoorschijn gekomen, waarbij veel aardewerk en metalen voorwerpen, zoals vingerhoeden, sierhangertjes (nog heidens), gespen, broekhaken, lakenloodjes, een pelgrimsinsigne van Sint-Adrianus uit Geraardsbergen en een versleten kolfslof.
Een van de ‘schatgravers’ was Gabriel Havermans. Hij was bij goed weer op het water of op de slikken te vinden. Rond 1980 werd zijn hobby het graven naar potjes en kruiken op het verdwenen land van Reimerswaal. Zijn verzameling bodemvondsten is aan de Meestoof geschonken.
Onderstaande uitzending van Omroep Zeeland geeft een beeld van de opgravingen in de Oosterschelde.