Streekmuseum De Meestoof is opgericht in 1973 en gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Sint-Annaland. In de loop der jaren is ons museum uitgebreid met drie expositieschuren en een Noorse geschenkwoning.

de-meestoof-sint-annaland-buitenkant-terrein-parkeerterrein

Wij hebben diverse kerncollecties o.a. rond de meekrapteelt. Aan deze teelt dankt ons museum zijn naam. Ook is er aandacht voor keramiek en glaskunst van Chris Lanooy, onderwijs (in ons authentieke klaslokaal), merklappen, historische beroepen en ambachten en visserij. Tevens bezitten wij een unieke verzameling Thoolse mutsen en sieraden. De kracht van het museum ligt in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen rondom een bepaald thema.


Vrijwilligers

Streekmuseum De Meestoof is in 1973 opgericht als een vereniging en wordt door vrijwilligers in stand gehouden. Naast vijf bestuursleden zorgen onze vrijwilligers voor het samenstellen van de exposities, het onderhouden van onze collectie, de gebouwen en de streekproductenveilingen in het veilinggebouw van Sint-Annaland. Onze vereniging telt ruim 600 leden/donateurs.


Eten & drinken

In onze koffieruimte met ongeveer 50 zitplaatsen, ontvangen wij groepen. Onder het genot van een kopje koffie (met typische Zeeuwse bolus) of een ander drankje kunt u de opgedane indrukken van het museum nogmaals op u laten inwerken of u in de leeshoek even terugtrekken om een bijzonder boek in te kijken of een DVD te bekijken.

Kunst in de Koffiekamer

In de koffiekamer wordt hedendaagse kunst geëxposeerd, steeds van een wisselende Thoolse (hobby)kunstenaar.


Giften

Streekmuseum De Meestoof staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).