Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 12:46Sorry, wij zijn nu gesloten

Museumseizoen 2024

In het museumseizoen 2024 (vanaf zaterdag 6 april 2024) is er één grote expositie.

Van prentbriefkaart tot flessenpost

Groeten uit…. vertelt het verhaal van de tijd dat er nog geen e-mail en sociale media bestonden. Het gaat over hoe mensen met elkaar contact zochten. Lokaal, nationaal en internationaal. Met prentbriefkaarten en brieven, via telefoon, telegrammen en ….flessenpost.

Voor het eerst worden bijzondere prentbriefkaarten getoond uit de nalatenschappen van een bibliothecaresse uit Tholen en een familie afkomstig uit Scherpenisse. Bewaard in fraaie albums.

Opvallend zijn de kaarten van een militair die een eeuw geleden in Noord-Holland was gelegerd en elke week een kaart schreef naar zij geliefde in Scherpenisse. Je zou verwachten dat de kaart volgeschreven was. Maar de postwet bepaalde dat er maar vijf woorden op mochten als er maar één postzegel op was geplakt. Wilde je er meer op kwijt, dan moesten er meer postzegels op. Zo ontstond postzegeltaal…

Thoolse schatkamers

Op de bovenverdieping zijn de Thoolse schatkamers ook dit jaar gevuld met o.a. archeologie uit Reimerswaal, merklappen en de wielersuccessen van de dames Keetie, Heleen en Bella Hage en Tineke Fopma. Samen wonnen ze diverse nationale en wereldtitel. En vanzelfsprekend is het winkeltje uit grootmoeders-tijd nog steeds te bezichtigen.

De inkstellen zijn voor deze gelegenheid verplaatst naar de Burgemeesterskamer op de eerste etage en in de opkamer kun je foto’s van lokale fotograven bewonderen.

Museumshop

Op de begane grond vindt u onze museumshop die een uitgebreide collectie laat zien van typisch Zeeuwse souvenirs en producten.