Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is maandag 16:12Sorry, wij zijn nu gesloten

Museumseizoen 2023

In museumseizoen 2023 (vanaf zaterdag 1 april 2023) is er geen grote expositie zoals andere jaren.

Het museum staat nu in het teken van het 50-jarig bestaan en om die reden vindt u op diverse plaatsen in het museum de 50 Pronkstukken.

In de tentoonstelling 50 Pronkstukken, de keuze van de vrijwilligers, zijn de mooiste, bijzonderste, vreemdste en waardevolste objecten uit de rijke collectie van het museum te zien. Ze zijn door de vrijwilligers voorzien van tekst en uitleg. De Pronkstukken zijn aangevuld met voorwerpen die nog niet eerder tentoongesteld zijn.

Naast de 50 Pronkstukken toont het museum 40 Merklappen. Die zijn geborduurd door 40 Tholenaren toen het museum 40 jaar bestond.  Samen lapten ze het. Op het textiel vertellen ze het verhaal van de streek. Aan elkaar genaaid is de lap stof meer dan 22 meter lang. Speciaal voor het jubileum is ze opnieuw uitgerold.

Op 5 Wandborden van 220 bij 60 centimeter wordt de historie van het museum zelf verteld. Eén voor elk decennium. De affiches die in het afgelopen halve eeuw zijn ontworpen, vormen de basis, afgewisseld met objecten en foto’s.  

Thoolse schatkamers

Op de bovenverdieping zijn de Thoolse schatkamers ook dit jaar gevuld met o.a. archeologie uit Reimerswaal, inktstellen, merklappen en de wielersuccessen van de dames Keetie, Heleen en Bella Hage en Tineke Fopma. Samen wonnen ze diverse nationale en wereldtitel. En vanzelfsprekend is het winkeltje uit grootmoeders-tijd nog steeds te bezichtigen.

Museumshop

Op de begane grond vindt u onze museumshop die een uitgebreide collectie laat zien van typisch Zeeuwse souvenirs en producten.