Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 20:11Sorry, wij zijn nu gesloten

Steun Streekmuseum De Meestoof

Museum De Meestoof is een museum dat geheel drijft op een groep gepassioneerde vrijwilligers. Na onze verbouwing kunnen we meer bezoekers aantrekken, grotere groepen ontvangen en extra activiteiten organiseren.

Wij vinden het belangrijk dat ons museum toegankelijk is voor een zo breed mogelijk publiek: jong en oud zijn welkom. Help jij mee een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van Tholen en Sint Philipsland?

Periodieke schenking

Een periodieke schenking is een schenking met een looptijd van 5 jaar of langer. Jij schenkt dan jaarlijks een vast bedrag aan Streekmuseum De Meestoof. Je snapt dat dit ontzettend fijn voor ons is! Maar ook voor jou: het hele giftbedrag is maximaal aftrekbaar van de belasting. Het percentage is afhankelijk van jouw inkomen. Jij kunt zonder notariële akte gebruik maken van periodiek schenken. Een overeenkomst met Streekmuseum De Meestoof is voldoende.

Deze kun je hieronder downloaden, invullen en opsturen naar:

Schenken of nalaten

Draag jij het Museum De Meestoof of het erfgoed van Tholen een warm hart toe, dan kun je op persoonlijke titel een bedrag schenken of nalaten.
Museum De Meestoof is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en kan gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Voor schenkers aan culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomsten-belasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken (zie ook www.belastingdienst.nl).

Sponsoring

Wij werken graag samen met gelijkgestemde bedrijven en andere organisaties. En we laten ons graag financieel steunen. Die ondersteuning kent niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jouw bedrijf. 

Financiële steun: sponsoren of giften

Als ondernemer kun je op 2 manieren ons museum steunen. Dit kan door sponsoring en door het doen van giften. Wij gaan gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bepreken.

Zakelijke giften

Er gelden bepaalde belastingvoordelen voor het doen van giften, maar dat hangt af van het type onderneming dat u heeft.  Het heeft voordelen om periodieke giften te doen, in plaats van eenmalige giften. Een periodieke giften gift is in een keer aftrekbaar. Wilt u een periodieke gift doen, neem dan contact met ons op.

Culturele ANBI

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.