Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 12:49Sorry, wij zijn nu gesloten

Bouwjournaal 3 februari 2020

In de afgelopen maand is veel werk verzet en dat is ook zichtbaar op de bouw. De dakplaten van de kap van het atrium zijn aangebracht en de betonvloer in het atrium is afgelopen vrijdag gestort en afgewerkt. Vooraf heeft de installateur diverse leidingen aangebracht. De ruimte van het atrium krijgt zo steeds meer vorm en we krijgen ook een steeds betere indruk van de ruimte die we er bij krijgen.

Aan alle werkzaamheden gaan achter de schermen veel handelingen vooraf. Zo zijn de installaties doorgesproken met de installateur en alles is daarna op tekeningen uitgewerkt, zodat duidelijk is waar wat moet komen en hoe de mensen in het werk het moeten uitvoeren.

Zo zijn inmiddels ook de aluminium gevelkozijnen ingemeten en uitgetekend. Deze worden nu gemaakt om over enkele weken geplaatst te kunnen worden. De wanden van de toiletten en de garderobe krijgen ook steeds meer vorm.

Interieur

Ook voor de binnenafwerking worden al voorbereidingen getroffen. Het sanitair is uitgezocht. De inrichtingscommissie heeft een keuze gemaakt voor de wand- en vloertegels van de toiletten. Ook wordt nagedacht over de keuze voor de verlichting.

De bouwcommissie vergadert iedere twee weken met de aannemer en de installateur. De voortgang van het werk wordt dan besproken, maar ook welke acties door wie gedaan moeten worden om de voorbereidingen en de uitvoering vlot te laten verlopen.

De komende twee maanden moet er nog veel gebeuren, wat van ons allen de nodige aandacht en inspanningen vraagt. Maar die inspanningen leveren ons ook een mooi vernieuwd museum op. Nu de binnenafwerkingen binnenkort gaan starten, zal dit iedere week een beetje meer zichtbaar worden.