Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 20:20Sorry, wij zijn nu gesloten

Stallander Cent van Dijke exposeert met schilderijen

Nog t/m 28 oktober is in de koffiekamer van ons museum een wisselexpositie van Cent van Dijke te zien. Zowel architectonische onderwerpen als de Boulevard van Vlissingen, het Rijksmuseum, de Markthal te Rotterdam en Sacre Coeur in Parijs zijn te zien. Ook het strandje van Sint-Annaland is door Cent aan het schilderslinnen toevertrouwd. Daarnaast zijn ook portretten en vrij werk te zien.

Cent, geboren en getogen ‘Stallander’, verruilde na een werkzaam leven in de weg- en waterbouw de technische tekeningen voor de artistieke. Na een aantal jaren les bij het atelier van Jos Boogaard begon Cent in 2012 een opleiding aan het Sint-Lucas – Academie voor Beeldende Kunsten in Kapellen (België). Deze opleiding Schilderkunst heeft hij dit jaar met goede score in de hogere graad afgerond.

Cent over zijn werk: “Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde techniek. Ik schilder en teken zowel met olieverf, acryl, aquarel, pastelkrijt en Oost-Indisch inkt. Mijn onderwerpen kies ik, hoe kan het ook anders, waar mijn meeste interesse naaruit gaat. En dat is o.a. architectuur en landschappen. Ook portretten hebben mijn voorkeur. Vrijwel alle onderwerpen zijn door mijzelf gefotografeerd.”

Eerdere exposities van Cent waren onder andere bij Landschapscamping Kruytenburg, Hotel KOM en het gemeentehuis in Tholen te zien.