Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 9:18Sorry, wij zijn nu gesloten

Neem een kijkje in de catacomben van Streekmuseum De Meestoof

Op zaterdag 9 maart 2019 krijgt u de kans om achter de schermen te kijken bij Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Deze dag stellen wij de depots open waarin de collectie van het museum te zien is. Op dit moment zijn onze vrijwilligers hard aan het werk om onze nieuwe tentoonstelling op te bouwen. Dit jaar staat 75 jaar bevrijding van het eiland Tholen centraal. Wilt u zien wat er komt kijken bij het draaiende houden van het museum? Kom dan naar onze open dag.

Streekmuseum De Meestoof wordt gerund door gepassioneerde vrijwilligers. Zonder hen zijn wij nergens! Zij zijn het hele jaar in de weer om het museum in goede conditie te houden, onze collectie nog verder uit te breiden en zo mooi mogelijk te presenteren. “Bij De Meestoof is het nooit saai”, vertelt vrijwilliger Harry de Rond. Sinds enkele maanden staat hij regelmatig in de smidse om de mooiste dingen te smeden. “Het is zo leuk om de reacties van bezoekers te horen. Onze bezoekers zijn altijd in een goed humeur, want ze zijn een dagje uit. Als zij weer met een blij gevoel en een glimlach op hun gezicht vertrekken weet ik waar ik het voor doe.”

Vrijwilligster Cok Stoutjesdijk kan de woorden van Harry alleen maar beamen. “Ik leer elke dag nog bij”, geeft ze aan. “Bezoekers vertellen me regelmatig dingen die ik nog nooit had gehoord. Samen vullen we zo stukje bij beetje de open puzzelstukjes in het geschiedenisverhaal van Tholen op. De generatie die de Tweede Wereldoorlog en Watersnoodramp nog heeft meegemaakt sterft uit, dus zulke verhalen van de eerste hand zijn ontzettend waardevol en heel interessant.”

Nieuwe aanwas

De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers gaat de laatste jaren omhoog. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers met verfrissende ideeën en een hoop energie. Samen zijn we in staat om ook in de toekomst de mooie geschiedenis van de eilanden Tholen en Sint Philipsland over te dragen aan de jonge generatie Tholenaren. Kom naar onze open dag op 9 maart. Wij vertellen u dan graag waarom ook u bij onze vrijwilligers aan zou moeten sluiten.

Bekijk naar welke expertises wij op zoek zijn en maak kennis met het verhaal van onze vrijwilligers.