Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zondag 19:40Sorry, wij zijn nu gesloten

Opening seizoen 2016

 

banner-opening-2016

Zaterdag 16 april werd ons museumseizoen officieel geopend door drs. B.J. de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Het Kloveniersgilde uit Scherpenisse, compleet in feestelijk uniform, was ook bij de opening aanwezig.

Voorzitter prof. Dr. A. v.d. Zwan heette de aanwezigen welkom. Hij bedankt de vele vrijwilligers voor hun hulp in het tot stand komen van de wisseltentoonstellingen die dit jaar zijn ingericht. Ondanks dat de gemeentelijke subsidie steeds verder wordt afgebouwd zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet. Onder andere de vele, reeds geboekte, busreizen die tijdens het ‘Dagje Sint-Annaland’ het museum dit jaar zullen aandoen is een mooie ontwikkeling.

Ton Bruyns, coördinator van de exposities, gaf een korte toelichting op de wisseltentoonstelling: ‘Van Ondergoed tot Bovengoed’ en ‘Tholen en de Tachtigjarige Oorlog’. Drs. B.J. de Reu opende het seizoen met de woorden door de deur aan de voorkant van het museum van slot te draaien. Daarna kregen alle genodigden de mogelijkheid om de exposities te bekijken.