Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is woensdag 19:45Sorry, wij zijn nu gesloten

De verbouw van ons museum is gestart!

De verbouw van ons museum is gestart! Na veel voorbereidingen, onzekerheden en inspanningen van vele van onze vrijwilligers is het dan eindelijk zo ver. Woensdag 30 oktober is aannemersbedrijf Deurloo uit Tholen van gestart gegaan met het grondwerk. De bestrating, de trap naar de entree en de toegang tot de kelder aan de achterzijde zijn weggehaald. A.s. week worden de voorbereidingen getroffen voor het storten van de funderingspoeren. In de loop van dit jaar moeten de contouren al zichtbaar zijn, wanneer de staalconstructie wordt geplaatst.

De vrijwilligers hebben diverse ruimtes die bij de bouw betrokken worden leeggeruimd, zoals de kelder, de koffiekamer en het kantoortje. Achter de schermen stuurt de bouwcommissie de bouw aan en onderhoudt de contacten met de aannemer en installateurs. We doen dit op locatie wanneer nodig en in de tweewekelijkse bouwvergaderingen.

Daarnaast heeft de commissie inrichting de draad ook weer opgepakt. Zij denken o.a. na over de uitvoering van de keuken en de receptiebalie. De commissie sponsoring heeft al veel werk verzet en een mooi bedrag binnen gehaald. Hiermee blijven zij voorlopig actief.

Nu maar hopen op goed weer, zodat we de strakke planning kunnen aanhouden.