Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 11:26Sorry, wij zijn nu gesloten

Bouwjournaal 28 april 2020

Nu de binnenafwerking van de uitbreiding steeds verder tot een einde komt, kunnen we stellen dat we een schitterende uitbreiding krijgen en daarmee een heel nieuw en ander museum ontstaat.

Niet alleen de lichte hoge ruimte van het nieuwe atrium is een prachtige toevoeging, maar ook de verbinding tussen het hoofdgebouw en de schoolschuur geeft een mooi effect en levert een nieuwe beleving op van de ruimten die we als museum al hadden. Een paar foto’s hierbij geven een indruk.

De nieuwe lift is geplaatst en de schilders zijn bijna klaar, een paar zaken moeten nog afgewerkt worden. Vorige week is de entree naar het atrium opnieuw gestraat en de aannemer legt de laatste hand aan de afwerkingen binnen. Vorige week zaterdag is ook een begin gemaakt met het aanleggen van het terras en het afwerken van de tuin aan de achterzijde.

De keuken en de balie zijn ingemeten door Bruynzeel, de materialen zijn nu in productie. Deze week werken de installateurs de installaties zo ver als mogelijk is af. De week daarna wordt alles leeggeruimd en schoongemaakt, omdat in de tweede week van mei de pvc-vloer wordt aangebracht. Daarna worden de keuken en de balie geplaatst.

Exposities

Het inrichten van de exposities blijkt lastig in combinatie met de uitvoering van de werkzaamheden door de bouwvakkers, maar vanaf half mei wordt dit weer voortvarend opgepakt. We verwachten medio juni helemaal klaar te zijn. Het blijft spannend, want alles bij elkaar moeten onze vrijwilligers nog veel werk verzetten. Of en wanneer een officiële opening kan plaatsvinden, is nog steeds de vraag.