Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is woensdag 21:24Sorry, wij zijn nu gesloten

Bouwjournaal 25 maart 2020

Een positieve noot in een verwarrende tijd. De bouw nadert zijn voltooiing!

Wind- en waterdicht

De ruwbouw is bijna wind- en waterdicht: de dakpannen zijn aangebracht en deze week zijn eindelijk de aluminium puien geplaatst. Waarschijnlijk staat eind deze week het glas er in. Dat de bouw dicht is, geeft een gevoel van afronding van weer een bouwfase. Het geeft ook gelijk weer een beter beeld van de ruimte die we er bij krijgen met het nieuwe atrium: een hoge, licht ruimte, die het hoofdgebouw en de schoolschuur met elkaar verbindt.

Intussen is binnen ook verder gewerkt: de toiletten zijn getegeld en de binnendeuren zijn afgehangen. Eind deze week worden hier de systeemplafonds aangebracht. De gipsplaatplafonds in het vlakke deel van het atrium en in de nieuwe expositieruimte in het hoofdgebouw zijn aangebracht. De stucadoor is bezig met de afwerking van de wanden.

In de schoolschuur is de cv-installatie gereed in gebruik gesteld. De installateurs hebben al veel leidingwerk aangebracht, maar zij kunnen nog wel een paar weken vooruit met de afwerking van diverse installatie-onderdelen.

Nog op de planning

De aanstaande weken wordt de binnenafwerking verder afgerond: eind maart wordt de liftinstallatie geplaatst, volgende week start de schilder. Met Bruynzeel wordt binnenkort afgestemd wanneer de keuken wordt geplaatst en het baliemeubel.

De diverse vrijwilligers dragen ook nog steeds hun steentje bij met schoonmaak, in de bouw- en inrichtingscommissie en met de aanleg van het nieuwe terras aan achterzijde (a.s. zaterdag).

Tussendoor wordt ook nog gewerkt aan de inrichting van de nieuwe exposities. Jammer dat ondanks al onze gezamenlijke inspanningen de officiële opening van het museum en het nieuwe seizoen niet kan doorgaan in verband met de coronacrisis.