Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 11:20Sorry, wij zijn nu gesloten

Een object schenken aan het museum

Museum De Meestoof is hét streekmuseum van Tholen en Sint-Philipsland en door middel van schilderijen, prenten en allerlei objecten worden de verhalen van deze eilanden verteld.

Het is mogelijk dat je van plan bent iets museumwaardigs aan De Meestoof te schenken. Da’s mooi.

Om over het verleden te kunnen vertellen zijn in de loop der jaren al heel veel objecten verzameld. Gelukkig wordt hier en daar in een “oude doos” of in een “verlaten hoekje” nog wel eens wat gevonden dat interessant kan zijn voor het museum. Da’s ook mooi.

Maar … na vijftig jaar raken de depots van het museum vol; overvol.

Daarom zijn er een aantal regels opgesteld inzake het “innamebeleid”. Dit betekent dat er een keuze gemaakt zal worden welke objecten als schenking aanvaard kunnen worden omdat ze waardevol zijn voor de collectie van De Meestoof.

Spelregels bij schenkingen aan het museum zijn:

  1. Het object moet in goede staat zijn (schoon en onbeschadigd).
  2. Het object moet een connectie hebben met Tholen of Sint-Philipsland.
  3. Het object vertelt iets over een (speciale) gebeurtenis
  4. of vertelt iets bijzonders over (oud)inwoners uit de gemeente Tholen.

Ondanks dat de depots overvol zijn, blijft het voor Museum De Meestoof belangrijk dat objecten geschonken worden, maar wel met deze leidraad als achtergrond.

Een object schenken, hoe doe je dat?

  • Je maakt gebruik van ons online schenkingen-formulier via onze website www.demeestoof.nl. Daar vul je alle gegevens in die wij nodig hebben om het object te kunnen beoordelen.
  • Je kunt vanzelfsprekend ook een telefonische afspraak maken met ons (0166-652901) om het object te laten zien. Een fysieke afspraak wordt gepland in De Meestoof op een woensdagmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur in de even weken van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *