Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 10:50Sorry, wij zijn nu gesloten

Expositie van Thoolse kunstenaars in De Meestoof

Rondom de kerstdagen en oud en nieuw is er in Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland een expositie van Thoolse kunstenaars. Zo’n 12 kunstenaars laten hun werk zien. De meeste van de 75 getoonde werken zijn tevens te koop.

Van Inge Matthies zijn een aantal botanisch tekeningen te zien die zij tijdens haar opleiding in Wageningen gemaakt heeft. Van Joelle Blonet zijn realistisch geschilderde stillevens te zien. Ook Margreet Doevelaar toont een selectie van haar werk. Jannie van den Broek is op deze expositie met een aantal mooi quilts. De vitrine met keramiek wordt dit jaar gevuld met werk van Hans Westerweel. Andere exposanten zijn: Gina de Graaf, Puck Meijer, Albert Schrijver, Annemiek Buijs, Rianne van Duijvebode, Heleen Buth, Frits Plooster en Piet van Roode.

Het hoofdgebouw van het museum is tijdens deze dagen gratis toegankelijk, zodat bezoekers een deel van de eigen collectie kunnen bewonderen, waaronder het glas en keramiek van Chris Lanooy en Thoolse sieraden. Op de bovenverdieping is een expositie van oude uittrekkaarten uit de periode 192-1930 te zien. In goed Zeeuws ‘uutrokkers’ genoemd. Deze bijzonder mooie 3D-creaties werden vaak met huwelijken en jubilea verstuurd.

Het museum is geopend vanaf woensdag 20 december t/m zaterdag 6 januari van 14.00 tot 17.00 uur. Zondagen, kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag gesloten.