Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 12:31Sorry, wij zijn nu gesloten

Filmavond Sportgala

Woensdag 18 mei 2022 vond in het atrium de filmavond plaats over de gemeentelijke sportgala’s 1985-1992. Elk jaar werd er op een avond een sportploeg, sportman/vrouw gekozen. De filmavond was een terugblik met sporters van toen die voor dat gala werden geportretteerd op videobeelden.

De avond is gehouden naar aanleiding van de expositie 75 jaar Eendrachtbode in 2020 in de Meestoof. Er was een vitrine ingericht over het wielrennen voor dames met de zussen Keetie, Bella en Heleen Hage. Alle drie nationaal kampioen, Keetie wereldkampioen. Een succesvolle generatie uit Sint-Maartensdijk die de weg voorbereidden voor andere rensters. Op de vitrine reageerde een bezoeker op Facebook en toen doken er allerlei filmpjes op die Rien Burgers destijds maakt. Vandaar dat we de filmavond in het museum hebben gehouden, gesteund door de gemeente.

Ruim twintig sporter van weleer waren met partner of kinderen naar de avond in de Meestoof gekomen waar de filmfragmenten op het scherm zijn vertoond. Trugkieke dus. Het riep herinneringen op en verhalen achter de beelden (een kolfje naar mijn hand), en een boel gezelligheid. De Meestoof die een podium biedt voor recente geschiedenis en immaterieel erfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *