Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zondag 18:59Sorry, wij zijn nu gesloten

Hoe ons museum een postbode-uniform verwierf…

In de winterperiode wordt er achter de schermen gewerkt aan een nieuwe wisseltentoonstelling. De komende expositie gaat onder meer over het postverkeer. Er worden spullen opgezocht in de eigen collectie, er wordt materiaal geleend van andere musea of…..

Vrijwilliger Albert Schrijver van de werkgroep Expositie las in BN/de Stem, editie Bergen op Zoom, een klein berichtje in de rubriek Lezers helpen lezers. Een echtpaar uit Prinsenbeek bood een oud PTT-uniform aan. Leuk om in te verkleden tijdens carnaval, stond erbij als aanbeveling. Toen Albert het las reageerde hij meteen op dit buitenkansje.

Ja, er stond ook bij dat ze het tegen een doosje bonbons van de hand wilden doen. Schrijver maakte een afspraak en toog naar Prinsenbeek waar hij hartelijk werd ontvangen. Er bleken al meerdere kapers op de kust te zijn geweest. ,,Het berichtje stond namelijk een dag later in de editie Breda. Toen had er iemand van een carnavalsvereniging gebeld, maar was het al aan ons beloofd.’’

De eigenaar van het pak, die zelf als postbode bij de PTT had gewerkt, vertelde honderduit. De bedrijfskleding is zeventig jaar oud, maar zo goed als nieuw. En zo ging het uniform (jas en broek van donkere blauwe stof met rode bies), cape, nieuwe schoenen en een postzak voor luchtpost, mee naar Sint-Annaland. Die krijgen straks een mooi plekje in de expositie.

Natuurlijk liet Albert er een doosje bonbons achter, maar ook een paar vrijkaartjes voor de gulle gevers voor het komend museumseizoen. Dat begint op zaterdag 6 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *