Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zondag 19:54Sorry, wij zijn nu gesloten

Nog een paar weken ….

Op zaterdag 6 april gaat de deur van De Meestoof weer open voor het publiek. Nu wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling, aan het onderhoud van het gebouw en de voorwerpen uit de collectie. Zo heeft Hans Kats in de werkplaats vele uren gestoken in het restaureren en schilderen van een houten tafeltje uit de smederij. Er moesten nieuwe onderdelen in gezet worden. Omdat het laadje ontbrak maakte hij er een nieuwe voor. Dat vereist vakmanschap en geduld.
Ton Bruijns en Henk Bos en anderen, zijn in de weer om de wisseltentoonstelling Groeten uit…. in te richten. Het is passen en meten om alle voorwerpen en tekstborden op de juiste plek te exposeren. Minder is meer, is het uitgangspunt.

En in de toren heeft Harry de Rond de elektrische bedrading vervangen. Daar is nog veel meer werk te doen, zoals het aanbrengen van stucwerk. Bovenin de toren, op de zolder, is door lekkage hout gaan rotten. Dat zal deels vervangen moeten worden. Kortom er is altijd werk aan de winkel in het museum. Ier bluuf je kieke… , is het motto van De Meestoof, maar ier bluuf je ok oltied bezig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *