Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is dinsdag 10:29Sorry, wij zijn nu gesloten

Op waarde geschat

Taxatiedag in De Meestoof

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland houdt op zaterdag 14 oktober een taxatiedag. Bezoekers kunnen maximaal drie voorwerpen op waarde laten schatten door twee specialisten in kunst en antiquiteiten: Henri van Maanen uit Amsterdam en Peter Andeweg uit Vlissingen.

Deze taxatiedag past in de viering van het 50-jarig bestaan van het museum voor Tholen en Sint Philipsland dat in april 1973 is opgericht.

Wie thuis een antieke vaas op de kast heeft staan, een bijzonder schilderij aan de muur, zilveren bestek in de la, gouden munten in een potje of een oud boek bewaart in een doos op zolder en wil weten wat het waard is, kan terecht in het museum. Dat kan ook voor speelgoed, klokken, juwelen, glas en porselein. De ervaren taxateurs bestrijken een breed terrein; ze bekijken de objecten en vertellen het verhaal er achter. Van Maanen heeft zich bovendien verdiept in Aziatica, (kunstvoorwerpen uit Azië) en in de Nederlandse graficus Escher. Andeweg is gespecialiseerd in streekdracht en juwelen.

De taxatie ‘Op waarde geschat’, vindt plaats van 12.00 uur tot 16.00 uur in het atrium van De Meestoof. Gezien de te verwachten toeloop is aanmelden gewenst: info@demeestoof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *