Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 12:00Sorry, wij zijn nu gesloten

Creatief programma bij De Meestoof tijdens braderie Sint-Annaland

Tijdens de braderie op zaterdag 12 augustus is er in en rondom Streekmuseum De Meestoof van alles te beleven. Zo zijn wij bijvoorbeeld heel benieuwd naar de vlog-kwaliteiten van het braderie-publiek. In samenwerking met het bekende Thoolse duo Kootje en Lena gaan wij daarom op zoek naar de beste look-a-like van Lena. De beste inzending ontvangt een dinerbon.

Op het voorplein wordt een groot voorwerp weggezet dat bezoekers zo nauwkeurig op schildersezels moeten natekenen. Dit project start om 13.00 uur en doen wij in samenwerking met Kunstkamer Holland Huis. Op het achterplein is een grote kleurplaat die zowel kinderen als volwassenen in kunnen kleuren.

Kramen

Zoals dat bij een echte braderie hoort zijn er diverse kramen aanwezig. De Heemkundekring is aanwezig met een kleine expositie. In de andere kramen worden streekproducten verkocht en is een bijzondere verzameling scheepjes in flessen te bewonderen. Wij vullen tevens een kraam met bijzondere voorwerpen uit ons museum. De bezoekers mogen raden wat de voorwerpen precies voorstellen.

Kinderen

Jonge bezoekers kunnen in het museum een speurtocht volgen. Onder degenen die de goede oplossing weten te vinden worden 3D brillen verloot. Daarna kunnen ze zich uitleven op het ouderwets buitenspeelgoed, zoals hoepels, stelten en oude kinderfietsen.

De touwslager, smid en wagenmaker brengen hun oude ambachten weer tot leven in onze werkplaats. Op het voor- en achterplein is een terras aanwezig.

Wedstrijd

In samenwerking met het bekende Thoolse duo Kootje en Lena gaan wij op zoek naar de beste look-a-like van Lena. Omdat Lena zelf niet aanwezig kan zijn, gaan wij op zoek naar de beste vervang(st)er. Tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 en 16.00 uur is Kootje aanwezig. De filmpjes van het publiek worden op de Facebook-pagina van Kootje en Lena geplaatst. De winnaars maken kans op een dinerbon!

De activiteiten starten om 11.00 uur en duren tot 17.00 uur. Bezoek Bruynzeelexpositie € 2,00 voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, € 0,50 voor kinderen 4-12 jaar.