Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 10:35Sorry, wij zijn nu gesloten

Vroege Vlamingen

Een groep van tachtig Vlaamse actieve senioren uit Lokeren bezocht dinsdag 30 augustus ons museum tijdens een toer door Zeeland. Sint-Annaland was de eerste halteplaats. Om kwart voor negen arriveerde het gezelschap al. Binnen in het atrium stonden de (lange) tafels al klaar voor de koffie met een bolus. Ook de opkamer werd er voor gebruikt.

Het was de eerste keer dat er zo’n groot gezelschap werd ontvangen en dat verliep allemaal op rolletjes dankzij de inzet van de vrijwilligers. De leden van de VZW, de vereniging zonder winstoogmerk, bekeken daarna het museum. Velen gingen terug in de tijd en herinnerden zich hun jeugd. Dat leidde tot allerlei verhalen en anekdotes. Vooral voor de Noorse geschenkwoning was veel belangstelling. Sommige bezoekers moesten door de ramen naar binnen kijken, zo druk was het binnen.

Gastheer Cees van Broekhoven vertelde niet alleen over de bijzondere woning en de Ramp van 1953, maar ook over het lager onderwijs, in het klaslokaal van De Meestoof. Om half elf vertrok het gezelschap naar Goes. Het was kort maar krachtig, de uitdaging voor het museum geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *