Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 10:52Sorry, wij zijn nu gesloten

Weekend van de Wetenschap in Streekmuseum De Meestoof

In het kader van het Weekend van de Wetenschap zijn er op vrijdagavond 6 en zaterdagmiddag 7 oktober speciale activiteiten waarbij wetenschap en onderzoek een belangrijke rol spelen.

Vrijdagavond 6 oktober

Lezing Kees Slager
Op vrijdagavond geeft schrijver, onderzoek-journalist en politicus Kees Slager uit Poortvliet een lezing over het totstandkoming van zijn nieuwste boek over de Thoolse geschiedenis.
Meer dan 2 jaar onderzoek in veel archieven gingen er aan vooraf en veel oude feiten werden herontdekt door Kees en zijn team. Het resultaat mag er (bijna) zijn. Met bijna 700 bladzijde en 5 kilo aan gewicht komen veel onderwerpen aan bod zowel uit het verre verleden als ook belangrijke gebeurtenissen uit de recente geschiedenis van Tholen.

De lezing is in het historische schoollokaal van museum de Meestoof op vrijdagavond 6 oktober 19.30 uur.

Toegang, inclusief bezoek aan het museum: € 5,00 Leden en Museumkaart-houders: gratis. Graag van tevoren aanmelden via info@demeestoof.nl of 0166-652901.

Zaterdag 7 oktober

Aanschouwelijk onderwijs
Op zaterdag 7 oktober halen wij oude onderwijstoestellen uit de kast. Samen met de jeugd doen we in ons schoollokaal hiermee allerlei testen. Bijvoorbeeld over magnetisme, vacuüm en warmte. Wat laat het toestel van Gravezande ons zien? Iets met metaal of warmte?

En hoe zit dat ook al weer met het Toestel van Tyndall? Magneten trekken die elkaar aan of stoten ze elkaar juist af? En water is toch een goede geleider van elektriciteit? Of toch niet?

Zaterdag 7 oktober 14.00 – 16.00 uur

Toegang volwassenen € 5,00, kinderen tot 12 jaar € 2,00 inclusief bezoek aan het museum. Leden en Museumkaart-houders: gratis.
Graag van tevoren aanmelden via info@demeestoof.nl of 0166-652901.

Uiteraard kunt u tijdens deze openingstijden ook de rest van onze collectie en de Bruynzeel-tentoonstelling bekijken.