Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is maandag 7:26Sorry, wij zijn nu gesloten

Zeeuwse Boekenprijs

Het boekje 50 Jaar Museum De Meestoof dingt mee naar de Zeeuwse Boekenprijs 2024. Het boekje met 50 pronkstukken van onze vrijwilligers is vorig jaar gemaakt. Het werd eerst uitgedeeld aan de vrijwilligers tijdens het uitstapje in november naar Middelburg en het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De vrijwilligers droegen zelf de tekst aan bij het voorwerp dat ze gekozen hadden of kregen daarbij hulp van Ton Bruyns en Arie de Viet. De foto’s van de objecten werden gemaakt door Ada Vogelaar en Jan Duine van F.O.Tho, de fotoclub op Tholen. Iedereen droeg er zijn steentje aan bij.

De Zeeuwse Boekenprijs is toe aan de 22ste editie. De voorwaarden om mee te doen is dat het boek over een Zeeuws onderwerp moet gaan of daarmee in verband staat en dat het is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur.  Dat zijn onze vrijwilligers allemaal. Een jury bepaalt de winnaar. Op 5 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Dat is meteen het begin van de Week van het Zeeuwse Boek. Vorige jaar won Corine Nijenhuis met Een nieuwe tijd, Zeeland na de ramp.

Op de site van de Zeeuwse Boekenprijs is onze inzending terug te vinden. Het is een van de 52 boeken die dit jaar meedoen. Klikken op Bekijk alle inzendingen van 2024.

50 pronkstukken

Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *