Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is vrijdag 18:23Sorry, wij zijn nu gesloten

Creatieve zomerworkshops voor kinderen t/m 12 jaar – 26 juli, 9 en 23 augustus

Bekijk hier de foto’s van de workshop van 26 juli

Kinderen kunnen deze zomer zelf als ontwerper in Streekmuseum De Meestoof aan de slag. Willemien van Dijke van Kunstkamer Holland Huis verzorgt drie workshops. Ontwerper Piet Zwart is de inspiratiebron van de workshops.

Piet Zwart werd in het jaar 2000 tot ontwerper van de eeuw uitgeroepen. Hij was industrieel en grafisch vormgever, fotograaf en binnenhuisarchitect. Hij ontwierp steeds nieuwe dingen die het leven verbeterd hebben. Hij werkte voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Bruynzeel; de van oorsprong Nederlandse timmerfabriek waar deuren en vloeren gemaakt werden. Later kwamen daar producten zoals potloden en keukens bij. Dit seizoen staan de beroemde Bruynzeel-fabrieken bij Streekmuseum De Meestoof in het zonnetje. Onder de titel ‘Bruynzeel: van boeren op Tholen tot internationaal bedrijf’ geven wij een overzicht van de erfenis die de Bruynzeels, geboren op Tholen, achtergelaten hebben.

Workshop

Na een bezoekje aan de tentoonstelling zullen de kinderen, aan de hand van het voorbeeld van de creatieve duizendpoot Piet Zwart, zelf als ontwerpers aan de slag gaan. De kinderen worden hierbij begeleid door Willemien van Dijke. Uiteraard mogen de ontwerpen, getekend met door Bruynzeel geschonken kleurpotloden, na afloop mee naar huis.

Praktische info

  • Data: 26 juli, 9 en 23 augustus
  • Kosten: de workshop kost vijf euro p.p. (dit is inclusief toegang tot het museum)
  • Opgeven: via info@demeestoof.nl of telefonisch via 0166-652901
  • Start: 14.00 – 15.15 uur