Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 12:54Sorry, wij zijn nu gesloten

Meer dan 1100 bezoekers Winterfair

De Winterfair in en bij De Meestoof trok vrijdag 15 december ruim 1100 bezoekers. De belangstelling was boven verwachting. Al vanaf de opening om vier uur s’ middags kwam het publiek kijken bij de ruim twintig kraampjes op het terrein en in het museum. Het terrein kreeg met 24 verlichte houten gevels een oud-Hollands aanzien. Die blijven staan tot na de kerstvakantie, want het museum is dan open van 27 december tot 6 januari.

Speciaal voor de Winterfair was een koortje opgericht: De Meestoof Singers die in Dickens kledij gestoken optraden in het atrium. Dat deed ook het kinderkoor van de School met de Bijbel dat de harten stal van menig bezoeker. De jongens en meisjes zongen christelijke liedjes. Een ensemble van Kir Royal trad buiten op tussen het publiek. En aan het einde van de avond samen met De Meestoof Singers.

Smid Ger van Dijk legde bij het smidsvuur uit hoe hij ijzer in de gewenste vorm smeedt. Bezoekers mochten hem assisteren op het aambeeld.  

De belangstelling was zo groot dat de erwten- en tomatensoep aan het begin van de avond al op was. Ook de grabbelton van het museum raakte leeg. En heel veel kinderen lieten zich schminken.  

Piet van Dijke, museummanager, die de Winterfair naar het museum haalde, toont zich een tevreden man: ‘Het was een ongelooflijk succes. Wat mooi om ons toch al geslaagd jubileumjaar op deze manier te kunnen afsluiten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *