Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is donderdag 20:31Sorry, wij zijn nu gesloten

Nieuw in de boekwinkel van De Meestoof

50 pronkstukken gebundeld

In het seizoen van 2023 vierde De Meestoof het 50-jarig bestaan met een speciale tentoonstelling. Aan alle vrijwilligers werd gevraagd een voorwerp uit de rijke collectie van het museum te kiezen. Een voorwerp dat voor hem of haar een bijzondere betekenis heeft.

Al deze objecten, groot en klein, werden tentoongesteld, mét de persoonlijke uitleg van de vrijwilliger. Dat leverde een grote verscheidenheid op aan voorwerpen en verhalen. Van de Noorse geschenkwoning tot een merklap, van een kanten muts tot een smeedhamer. In totaal 50 Pronkstukken, en dat was ook de naam van de expositie.

Foto’s van al deze voorwerpen en de uitleg bij elk object zijn gebundeld in een boekje dat in het museum te koop is voor 12,50 euro.

M’n bloedmooie Zeeland

Voor wie onze provincie door gedichten wil leren kennen, kan zijn hart ophalen aan een nieuwe uitgave van de Stichting Achterland: Zeeland, poëzie van landschap en maatschappij. In de bloemlezing nemen zeventien dichters en schrijvers de lezer mee. Langs polders, duinen en zee. Door seizoenen en herinneringen.

De tekst wordt afgewisseld met foto’s die betrekking hebben op maatschappelijke organisaties die actief zijn in de provincie. Voor Tholen zijn dat Schutse Zorg Tholen uit Sint-Annaland en de Stichting OcTho van de acht openbare basisscholen die de gemeente telt.

Het voorwoord is geschreven door Han Polman, Commissaris van de Koning in Zeeland. Daarin citeert hij Peter Slager van BLØF die in het dialect schrijft over z’n bloedmooie Zeeland waar hij altijd naar toe terug kan keren.

De met harde kaft gedrukte bloemlezing is in het museum te koop voor 17,50 euro.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *