Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is dinsdag 9:38Sorry, wij zijn nu gesloten

Programma braderie 11 augustus

Zaterdag 11 augustus staat de braderie van Sint-Annaland weer op de planning. Zoals elk jaar heeft ook Streekmuseum De Meestoof weer een mooi programma samengesteld.

Geboren Smerdiekenaar handwerksman Sjaak Jasperse uit Terneuzen heeft grote bekendheid verworven met het smeden van 38 penningobjecten over de Watersnoodramp uit 1953. Deze penningen worden momenteel tentoongesteld in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Tijdens de braderie laat deze kunstenaar zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Hij vertoont zijn kunsten aan het smidsevuur in onze ambachtenschuur. Het is een genot om Sjaak over zijn werk te horen vertellen aangevuld met leuke anekdotes.

Expositie

In het hoofdgebouw is dit seizoen een expositie gewijd aan pottenbakker en keramist Chris Lanooij. Deze geboren Sint-Annalander heeft wereldwijd bekendheid verworven met zijn prachtige glazuren. De expositie toont een compleet overzicht van zijn werk en de rol die heeft gespeeld op het gebied van keramische technieken met experimentele glazuren die hun oorsprong vinden in Oost-Aziatische landen.

  • Verder is de touwslager weer van de partij, zijn er demonstraties door een pottenbakker en een glaskunstenaar en laat een schilderes haar kunsten zien
  • Op het museumplein zijn kraampjes met boeken, oude schoolplaten en streekproducten aanwezig
  • Voor de jeugd worden de oude kinderspelen tevoorschijn gehaald, staat er een springkussen en is er een speciale speurtocht door het hele museum met kans op mooie prijzen
  • Demonstraties van touwslager, pottenbakker, glas in lood, schilderessen, bierbrouwer en bloemzaad
  • Er zijn kraampjes met boeken, oude schoolplaten en streekproducten
  • De Kunstkamer en de Heemkundekring zijn vertegenwoordigd en er staan kramen met miniatuurscheepjes en op schaal gemaakte Beco karren.
  • Op het voorplein staan oude tractoren en een oldtimer opgesteld
  • En natuurlijk is er weer een buitenterras waar in alle rust van koffie met appeltaart kan worden genoten

Entree

De toegang tot het hoofdgebouw is voor bezoekers vanaf 12 jaar € 2,- (normaal: € 5,-). Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 0,50.

De braderie van 2017: