Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland
Het is zaterdag 19:19Sorry, wij zijn nu gesloten

Hulde aan bezorgers in De Meestoof

Kranten-, folder- en postbezorgers werden woensdag 24 april in De Meestoof in Sint-Annaland in de schijnwerpers gezet. Aanleiding is de tentoonstelling Groeten uit… over de periode dat er nog geen e-mail en sociale media bestonden en het telefoonverkeer beperkt was. En het sturen van een ansichtkaart of een geschreven brief de belangrijkste manieren waren om met elkaar te communiceren.

De postbode en de postverbindingen speelden daarbij een centrale rol. Ook nu nog. Voor het bezorgen van post, kranten of foldermateriaal gaan de bezorgers al vroeg op pad, vaak door weer en wind. Om deze groep in het zonnetje te zetten, waren de bezorgers van Tholen en Sint Philipsland uitgenodigd om de expositie gratis te komen bekijken.
Ze kregen een prentbriefkaart die ze ter plekke konden versturen door hem in een brievenbus aan de balie te deponeren. De metalen bus hing ooit bij de monumentale boerderij Reijgersburgh in Sint-Maartensdijk aan de gevel. Ze hoeven deze kaart niet zelf te bezorgen. Dat gaan de vrijwilligers van De Meestoof doen voor geadresseerden die op Tholen of Flipland wonen. De kaarten voor mensen buiten de gemeente moesten wel gefrankeerd worden met de meestoofzegel die speciaal voor de expo is gemaakt.

Ruim 30 bezorgers waren aanwezig en werden door de Thoolse wethouder Hilde Moerland toegesproken en zij benadrukte de nog steeds belangrijke taak die zij hebben zodat wij onze krant, folders en post op tijd kunnen lezen ongeacht het weer, want onder alle omstandigheden werkt de bezorger door.

De conservator van het museum – Ton Bruijns – gaf een korte uiteenzetting over de expositie en gaf daarna – toen alle bezorgers de exposities mochten bekijken – her en der tekst en extra uitleg.

De bezorgers werden door de wethouder benoemd tot Postheld 2024 en kregen bij vertrek nog een mooie balpen met deze tekst als opdruk.

Postbezorger Ingrid den Hartog uit Tholen in het moderne uniform van Postnl
De postbezorgers krijgen nieuwe petjes.

Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *